Diensten

wat kunnen wij voor u betekenen.

Raapwerk

Raapwerk staat voor het vlak zetten van ruwe (gemetselde) wanden en soms ook plafonds met behulp van een betrekkelijk dikke laag gipsmortel. Een raapwerklaag is meestal tussen 5 millimeter en 12 mm maar kan soms plaatselijk wel 5 centimeter dik zijn.

Met raapwerk is het mogelijk om scheve muren of plafonds weer recht te maken door bepaalde delen dikker of juist dunner te "rapen". Raapwerk kan vrijwel overal op worden toegepast mits de onderlaag goed voorbehandeld word om scheurvorming en hechting tegen te gaan. Daarnaast kunnen in raapwerk togen en andere ronde profielen worden verwerkt.

Gips werkt brandvertragend. Doordat raapwerk naadloos wordt aangebracht, zijn er ook geen kieren waar vuur doorheen kan komen.

Raapwerk levert een relatief gladde ondergrond voor vrijwel alles. Het kan een basis zijn om tegels op te lijmen, om verder af te werken als wit pleisterwerk, als schuurwerk, voor spachtelputz, etc. In de nieuwbouw noemt men dit ‘behangklaar opleveren’.

Unknown-2
11902518_432076083642281_2891912303902688352_n

Schuurwerk

Schuurwerk word gemaakt uit een mineraal gebonden mortel van gips en zilverzand. Het kan worden aangebracht op vrijwel elke gezonde, enigszins zuigende, ondergrond van steenachtig materiaal zoals een raaplaag, beton of gipsplaten.

Na droging is het resultaat helder wit met ‘wolkjes’ of ‘slagen’ ten gevolge van het schuren. Het heeft een zeer fijne structuur maar kan ook grof afgewerkt worden. Het "schuur"-effect wordt bereikt door het aanbrengen van slagen. In direct licht is dit schuureffect goed zichtbaar.

Door de wisselende lichtval ziet het er telkens anders uit. Een geschuurd plafond zal u dan ook niet snel gaan vervelen.

Het is eenvoudig overschilderbaar met vrijwel elke latex muurverf waardoor het schuureffect nagenoeg verdwijnt en waarna een strakke wand of plafond verschijnt.

Schuurwerk dat na de jaren heen verkleurd is door bijvoorbeeld nicotine kan weer wit gemaakt worden door het weer een keer over te schilderen.

Pleisterwerk

Pleisterwerk (ook wel glad te noemen) is een afwerking die arbeidsintensief is aangezien de pleisterlaag "handmatig" op de huidige ondergrond moet worden aangebracht en goed gepleisterd moet worden voor een strak resultaat.
(Een "behangklare" ondergrond is NIET geschikt om direct over te sausen en geeft geen strak eindresultaat.)

Er wordt een raaplaag aangebracht op de ruwe ondergrond, of de huidige raaplaag wordt gerepareerd, afhankelijk van de situatie. Vervolgens wordt er een pleisterlaag aangebracht die uiteindelijk glad gepleisterd word door middel van water of een afwerklaag . Na droging wordt de ondergrond vaak nog nagelopen met wat schuurpapier om de laatste oneffenheden eruit te halen.

Daarna kan het sausen/texen in elke gewenste kleur plaatsvinden. U kunt dat zelf doen maar u kunt daar ook een schilder voor laten komen.

Pleisterwerk is redelijk onderhoudsvriendelijk maar is niet erg hard en loopt gemakkelijk beschadigingen en krassen op. Beschadigingen, vlekken en verontreinigingen kunnen eenvoudig per wandgedeelte worden gerepareerd, bijgeschuurd met een schuurpapiertje en tot slot worden overgeschilderd.

Na het pleisterwerk is de wand nog af te werken met een decoratieve stuclaag.

11947559_432076116975611_6861479887774592676_n
12644734_475882835928272_7147289579413936171_n

Sierpleisters

Hieronder worden diverse soorten wandafwerking verstaan, zoals spachtelputz bijvoorbeeld. Deze wandafwerking kan in kleur worden aangebracht. Sierpleisters zijn onderhoudsvriendelijk sterk en stootvast en hebben een decoratieve uitstraling.

Sierpleisters worden met de hand aangebracht en er zijn diverse soorten, waarvan spachtelputz de meest bekende is. Granol was hier een beetje de voorloper van en vooral in jaren '70 en '80 populair.

Het is geschikt voor allerlei ondergronden. Er zijn meerdere mogelijkheden op basis van een regelmatige korrelstructuur ( je hebt variabele korreldiktes)

Sierpleisters zijn in kleur verkrijgbaar en zijn reinigbaar. Bij deze wandafwerking is een eventuele voorbehandeling nagenoeg altijd noodzakelijk. De sierpleister wordt aangebracht in het laatste stadium van de bouw / verbouwing.

Lijstwerk en ornamenten

Het aanbrengen van lijsten en ornamenten geeft uw woning een chiquer aanzien. Het vereist vakmanschap en ervaring maar is mogelijk in combinatie met nagenoeg elke afwerking. De lijsten worden vaak besteld en door de vakman op de gewenste plekken bevestigd.

Ook kunt u kiezen voor een 'platte of holle plint' in verschillende diktes omdat deze uit de hand gemaakt worden er is op die manier van alles mogelijk, voor verdere informatie of advies hierover help ik u graag verder.

Unknown-6
IMG_5637

Bijzondere wandafwerking

Tegenwoordig wil iedereen een leuke afwerking op de keuken wand, badkamer wc of schouw, of gewoon een muur in de woonkamer. Frescolori, stuccu mat, beton cire of een van de zovele mooie afwerkingen kunt u realiseren in uw huis en gewoon omdat het kan!

Betonlook

Een wandafwerking met een betonachtig (grijs, antraciet) uiterlijk. Betonlook geeft een strak, simpel en ruimtelijk effect en heeft in korte tijd de wandenmarkt veroverd. Qua ontwerp zijn de mogelijkheden eindeloos. Voor verdere informatie of advies hierover help ik u graag verder

Unknown

Neem contact met ons op

Wij streven er naar uw bericht binnen 24 uur te behandelen! Of u nu vraagt om een offerte,

advies of vrijblijvend gesprek.